Gata!

       După ce gărzile din ultimele săptămâni au fost relativ liniștite, ca să nu zic plictisitoare de-a dreptul, ultimul weekend pe frontul urgenței m-a solicitat din nou la maxim.

       Am preluat internele sâmbătă dimineața cu vreo 20 de locuri libere pe toate secțiile noastre, plus vreo 10 paturi în urgență. Duminică dimineața secțiile noastre erau deja pline ochi, chirurgia generală se pricopsise și ea cu câțiva pacienți de interne, iar la triaj coada creștea văzând cu ochii. S-a ajuns la timpi de așteptare de vreo 3 ore pentru pacienții fără risc vital.

       Printre toate astea și sub presiunea pacienților în așteptare, am reușit cumva recordul de lungime pentru o consultație. O oră și jumătate. Să nu vă închipuiți că m-a prins o băbuță cu chef de vorbă și m-a ținut la taclale. În timpul consultației mi-a sunat telefonul de gardă de cel puțin 20 de ori, cu tot felul de probleme, mai mici sau mai mari, și toate trebuiau rezolvate pe loc.

      Nu am apucat să număr câți au venit cumulat în cele două gărzi pe care le-am avut, dar mă bucur sincer că luni și marți nu a trebuit să lucrez.

      În altă ordine de idei, în urma unor nemulțumiri crescânde ale mele, după Anul Nou o să încep încet-încet să îmi caut alt loc. Am ajuns la concluzia că dacă mai stau mult pe aici o să mă scufund și la propriu și la figurat într-o mlaștină a provincialității și minților înguste. E timpul să mă aciuez pe la o clinică mai mare, cu secție dedicată de gastroenterologie și cu orizont ceva mai larg. Perioada de acomodare a trecut, m-am prins în mare cam cum funcționează nemții, e timpul să evoluez.

Pe curând!

Comentarii

  1. Ti-am spus eu... internele sunt asa peste tot. In spitalele in care am fost eu se muncea fara luni si marti zile libere. Se fac garzi de 27 ore. In stresul asta, ani de zile. Am renuntat la interne. Sper sa fiu destul de buna sa fac altceva mai uman.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai bine vii acasa pe 1500 ron....plus ATENTII !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. 1500 RON spui?... eu nu as sta in romania nici pentru 4000 RON. Nu e vorba numai de bani.

    RăspundețiȘtergere
  4. salu Marius


    eu sunt inca in RO si cred ca inafara familiei doar faptul ca te faci inteles de cei din jur si ii intelegi rapid nu exista vreun avantaj aici
    rezista! dupa rau vine bine

    RăspundețiȘtergere
  5. Să ne înțelegem, nu am scris nicăieri că mă întorc în țară, am zis numai că o să schimb clinica... în Germania! În țară nu am ce face, decât să iau bani ori de la părinți, ori de la pacienți, tocmai exact asta vreau să evit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Drum deschis si Succes mult !
    Important e sa te regasesti in ceea ce faci .

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt o studenta in ultimul an la UMF Cluj. Ma bate si pe mine gindul sa imi gasesc un loc in Germania. Iti urmaresc demult blogul, si la inceput erai foarte multumit de clinica. Ce s-a intamplat intre timp? Deasemenea, ce clinica crezi ca ar fi potrivita pentru un rezident incepator? Bafta si rabdare multa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost mult timp mulțumit, dar se adună mici chestii care te enervează, promisiuni nerespectate etc. În fine... poate că în 6 luni se corectează cumva situația.
      Pentru un începător orice clinică e bună. La început e important să te familiarizezi cât poți de bine cu mediul și să înveți cât de mult poți. După 2-3 ani, când ai deja ceva experiență și știi ce vrei în carieră, se deschid alte uși.

      Ștergere
  8. Buna ziua.Incercand sa aflu un raspuns despre problema sotului meu,am dat peste blog-ul Dvs...si citind cu interes ceea ce postati ,am ajuns aici,unde aflu ca sunteti specializat pe sectia de Gastro.Problema sotului meu,incepe acum un an in urma...stari de rau general,durere de stomac,intoleranta la diverse alimente,etc...mergem in romania la consultatie,unde i se face endoscopie,si este diagnosticat cu helicobacter..urmeaza tratamentul cu antibioti timp de doua saptamani.intors in italia,unde munceste,dupa terminarea tratamentului,merge acolo la consultatie...nici urma de helicobacter(o fi dat rezultat tratamentul)..insa,simptomele nu dispar deloc,ba chiar se agraveaza...dni februarie a.c. si pana in prezent are 17 vizite la primiri urgente,cu diagnostic de externare,dupa o perfuzie administrata,de clinic sanatos...crizele debuteaza cu zgomote puternice in stomac,aer care ii vine pe esofag,si stare de lesin si rau general,pana cand simte ca nu-l mai tin picioarele si ca se sufoca.iar de doua luni are si niste dureri de cap ingrozitoare,i se infunda urechile si simte cum pocnesc,si o presiune pe ceafa...diagnosticul in cazul asta???surpriza...nu e nimic,e sanatos.Va rog din suflet,o parere,de la ce are aceste prb cu stomacul,si de ce nu i se gaseste nimic...ce investigatii ar trebui sa faca?unde sa se adreseze??si intrebarea la care nimeni nu-i da un raspuns:ce sunt aceste gaze,aer,care ii vine din stomac pe gat,care e cauza care le provoaca??multumesc anticipat si mii de scz de deranj

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un diagnostic se bazează pe mult mai multe lucruri decât o înșiruire de simptome. Fără să vorbesc cu pacientul, fără o consultație, fără analize și investigații nu pot să mă pronunț. Pe lângă asta, nu sunt încă medic specialist, sunt un rezident încă relativ neexperimentat (lucrez de mai puțin de 2 ani).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații