A trecut o lună

Revin după o săptămână în care mi-a lipsit cheful mai mult decât timpul. Nu aș fi român pe de-a-ntregul (ironia e ca nici nu sunt pe de-a-ntregul român) dacă nu aș începe măcar o dată în viață un lucru și nu l-aș fi lăsat neterminat :-).

S-a încheiat prima lună din anul 6. A fost plictiseală mare. Cea mai plină de suspans parte din medicina de familie a fost până acum marșul forțat de dimineață prin frig până la Pedi III sau urcatul scărilor până la etajul 4 la CDT (și când pornești de la subsol, apăi e de urcat, nu glumă! de lift nu mai vorbesc că arată și se aude ca o capcană din seria SAW; chiar deasupra ușii de la lift scrie la fiecare etaj „Lift pentru personal”). Cred că și la examen va fi plictiseală... La cursuri se predau lucruri „interesante” ce țin în mare parte de medicina internă (doh, că doar toți din catedra aia sunt interniști, altceva nu știu!). Unii ar spune „și ce e rău în asta?” că doar repetăm și reținem mai bine „boalele” respective. Chestia e că din anul III ni se tot bagă în cap medicină internă și ni se repetă aproape încontinuu fumat, insuficiență cardiacă, ciroză, BPOC, alcool și iar fumat bla bla bla etc. Mai schimbați placa doamnelor și domnilor! Suntem la medicină și există suficiente teme de discuție. Abea aștept să ajungem la modulul de psihiatrie din punctul acesta de vedere.

Urgențele au fost ceva mai interesante... Protocolul de resuscitare l-am mai făcut numai o dată, la ATI în anul 4, așa că se acceptă :) (știu că de fapt este important, că nu știi când ai nevoie). Aici măcar știu că vor urma chestii mai interesante de genul intoxicații și politraumatisme.

Acum vin cele două materii de recuperat din anul 5: biochimie clinică și radiologie (pe lângă astea mai am alte patru, dar le las pe mai încolo). Pe lângă faptul că orarele li s-au schimbat deja de 2 ori, sunt mulțumit de cum decurge treaba. Decanatul și-a făcut treaba și hârtiile s-au mișcat repede. Rămâne de văzut cum va fi minisesiunea de la sfârșitul lui noiembrie cu 4 examene relativ mari ca materie în două săptămâni.

Cu lucrarea de diplomă am șomat în stil mare. Abea azi m-am uitat un pic pe ce am scris în vară... prin iulie, adică vreo 4 pagini. Pe la coordonator nici nu am mai trecut și încep să am senzația că trebuie să mă apuc serios de chestia asta, că altfel mă apucă vara cu lucrarea neterminată.

O seară plăcută și (în buna tradiție a societății secrete și exclusiviste „Buretzel”, că nici masonii nu se compară cu noi) succese nebănuite în săptămâna ce urmează!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații