Bilanț 2011

       S-a terminat 2011. Un an de viață în plus, un an în minus de trăit. Am ieșit pe plus sau pe minus? Privind în urmă, cred că a fost cel mai bun an pe care l-am avut până acum.

S-o luăm de la început.
       Am început anul cu un revelion de pomină în Maramureș alături de cei mai buni prieteni și colegi de la facultate.


       Au urmat examene luate pe bandă rulantă, atât din anul 6, cât și din anul 5 (recuperări de module din perioada Erasmus). A fost alergătură multă cu lucrarea de diplomă.
      Am împlinit 25 de ani.


      Au fost călătorii multe, și de plăcere, și de nevoie. Două interviuri în Germania, un tur de aproape 6000 km cu mașina prin Europa (în cadrul căruia am făcut și pană prin Ungaria) la care se adaugă „fără număr” călătorii prin România.


      Am băut o bere în vârful turnului TV din Berlin.


       L-am văzut pe Moș Crăciun în vacanță la Praga.


      Am cântat la serenade, am fost la festivitatea de absolvire, am fost la banchet.
La Spitalul de Recuperare

Așa și așa :)

Grupa 5 la banchet

      Au fost momente grozave alături de cei mai buni prieteni. Am făcut clătite de câteva ori.
E de lucru, nu glumă!
       Am mâncat mici de la Kaufland în fața intrării la Conacul Banffy din Bonțida. Viața personală a mers destul de bine. Am fost la nunta unui bun prieten din liceu. Am nășit pentru prima oară un copil.

      Am terminat lucrarea de diplomă la timp și am fost destul de mulțumit de ceea ce am realizat. Am luat examenul de licență și am obținut diploma de medic.
      Am obținut un loc de muncă în Germania. Am semnat contractul. Am trimis actele.


      Am dat și luat examenul de Rezidențiat, fără să mă strofoc prea mult.

Și, printre toate cele de mai sus, am reușit să cresc un pic și cu blogul.

Voi cu ce povești ați rămas din 2011?

Comentarii

  1. Sunt curioasa de ce ai mai dat examenul de rezidentiat daca aveai deja un loc in Germania?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vrut să am un Plan B în cazul în care nu reușeam să prind locul din Germania. De la interviu pana la instalare au trecut 5 luni, respectiv la interviu nici măcar nu dădusem încă examenul de licență. Așa că singurul lucru pe care mă bazam era cuvântul lor.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns. Eu cred ca nici n-o sa-mi mai bat capul cu ECN-ul acela. Nu c-as fi atat de sigura pe mine ca prind in Germania, dar o sa fac tot posibil sa ajung acolo.

      Ștergere
  2. Lasa ca am dat eu Ex dupa ECN si am obtinut o mirifica nota cu care as fi prins un post de chirurgie probabil pe la Lehliu [ironic] ...sunt dezgustat de tara asta si nici colegii care lucreaza in spitale imi spun tot la fel...Felicitari pentru blog ..e chiar interesant cat am citit.
    Acum invat si eu germana in speranta sa emigrez dar sincer sunt cam demoralizat ... pentru ca pana ajung eu la B2...sa nu bage astia C1...:(
    In fine...spor in continuare si poate te voi mai stresa cu o intrebare , doua

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult succes in continuare! Daca ai intrebari poti sa ma contactezi linistit.

      Ștergere
  3. SALUT!
    FOARTE FAINE ARTICOLELE TALE; SI DE AJUTOR!
    AM O INTREBARE.
    STII CEVA SPITALE DIN GERMANIA CARE AJUTA MEDICI STRAINI IN INVATAREA LIMBII GERMANE? DACA DE ATAT DE MULT TIMP RECRUTEAZA MEDICI STRAINI, NU S-AU GANDIT SA PUNA LA DISPOZITIA LOR SI VREUN PROGRAM PRIN CARE SA LE USUREZE INVATAREA LIMBII?
    STIU CA FIRMELE ROMANESTI DE RECRUTARE MAI AJUTA IN SENSUL ASTA, DAR ERAM INTERESATA DACA SUNT SI CEVA SPITALE CARE OFERA AJUTOR CELOR STRAINI.
    MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În Germania există câteva zeci de mii de spitale, așa că nu am cum să dau un răspuns acestei întrebări. Cel mai bine clarifici chestia asta cu spitalul unde urmează să te angajezi. Pe de altă parte, se presupune că în momentul în care ajungi în Germania ai minim B2 și prin urmare limba germană nu îți mai pune mari probleme.

      Te-aș ruga să-ți reconsideri un pic mentalitatea privind plecatul la muncă în Germania. Spitalele de aici angajează ce-i drept străini pentru că au nevoie de medici, dar nu văd de unde până unde ar trebui să ofere (sau s-ar simți obligate să ofere) cursuri gratuite de limbă.

      Nu în ultimul rând, te rog să nu mai scrii cu Caps Lock activat. E cam și cum ai urla la cineva în mediul virtual.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații