Urgențele și Arafat

       Ieri și-a dat demisia Raed Arafat, subsecretar de stat în ministerul sănătății (da, m și s mic). Să se fi săturat și el de mizeria din sistem?

 Sursa: http://www.enational.ro/online-actualitate/raed-arafat-a-demisionat-din-functia-de-subsecretar-de-stat-118705.html/

       Dincolo de noua lege a sănătății, iluștri anonimi, dar mari șmecheri, cum ar fi Lucian Duță, directorul CNAS, s-au apucat să îl atace pe Arafat, aș zice eu, gratuit. Un alt mare șmecher, dar de data asta departe de a fi anonim, președintele Băsescu a intervenit telefonic într-o emisiune la care era invitat Arafat, pentru a-i da în cap. De parcă omul, după câte a realizat în țara asta, nu avea dreptul la o părere.

De ce îi iau apărarea lui Arafat?
       Pentru că omul a venit într-o țară străină, s-a luptat cu inerția și invidia din sistem și a pus bazele SMURD, prin care numeroși români au scăpat poate de o moarte timpurie. Pentru că SMURD este printre puținele instituții din țara asta care chiar funcționează. Relevante în acest sens au fost opiniile exprimate de FMI și câteva state occidentale care au dat SMURD drept exemplu de organizare a serviciilor de gestionare a urgențelor.

      Americanii au o vorbă: „if it ain't broken, don't fix it”. Părerea mea e că lucrurile ar trebui să rămână așa cum sunt în sistemul de urgențe. În schimb, e nevoie de modificări radicale în restul sistemului de sănătate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații