La dentist

       În calitatea mea de purtător de aparat dentar, astăzi am suferit o pățanie neplăcută. Mi s-a desprins un bracket metalic de pe o măsea, lăsându-mă cu gura căscată. La propriu.

       Forțat de împrejurări, am sărit peste masa de prânz, folosind în schimb timpul pentru a căuta pe internet servicii stomatologice de urgență pe filiera Google - asociația stomatologilor Niedersachsen - pagini de internet ale ziarelor locale, scăpând la intervale regulate și câteva înjurături abea articulate. Într-un final am găsit un număr de telefon, am sunat și mi-am bălmăjit problema. Apoi, peste vreo 2 ore, am ajuns și la cabinet, unde mi s-a cerut cardul de asigurare și 10 euro. După asta am fost invitat frumos pe scaunul stomatologic unde o tanti stomatolog foarte de treabă s-a ocupat de problema mea. Și asta a fost toată povestea.

       De ce am povestit toată chestia asta? Pentru că asigurarea mea de sănătate deja mă acoperă, inclusiv urgențe dentare, cu toate că încă nu am plătit nici măcar un cent la casa de asigurare! Iar suma de 10 euro este co-plata pentru serviciul prestat, plătibilă doar o dată pe trimestru. Deci dacă mâine mă doare o măsea și mă duc din nou la dentist, nu mai plătesc nimic. De asemenea asigurări să tot beneficiezi!

Pe curând!

Comentarii

  1. :)) belea.
    unde ti-ai pus aparatul, aici, sau in tara? ca vreu sho sa-mi pun si voiam sa stiu una alta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. il am mostenire din tara... inca incerc sa-mi fac o programare pe la vreun ortodont neamt sa continui tratamentul

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații