În vizită pe chirurgie

       Conform planului de serviciu, săptămâna asta am stat trei zile pe secția de chirurgie. Să nu vă închipuiți că am intrat prin operații și altele asemenea, pentru că tot cu internele am avut treabă. Spitalul nostru se pare că stă mai prost în ultima vreme la organizare, pentru că de la 1 martie avem 10 paturi internistice pe secția de chirurgie, iar la noi pe secție a primit neurologia 10 paturi.

      Așa m-am trezit eu, biet internist junior, singur-cuc între chirurgi. Camera medicilor era plină de sticle goale de apă minerală și căni nespălate după cafea, dezordine. Miștourilor mai mult sau mai puțin răutăcioase le-am răspuns cu clasicul de acum „las că ne vedem noi la un EKG”. Partea bună e că mai am doi colegi români rezidenți pe chirurgie și în puținele clipe libere am mai schimbat o înj... ăă... vorbă pe limba noastră.

      Am primit și propriul meu telefon mobil în rețeaua clinicii. Trebuie să recunosc că am groază de telefoane pentru că germana auzită la telefon se înțelege mai greu. Apeluri de la asistente, de la aparținători, de la oberarzt... în trei zile mi s-a făcut lehamite, dar probabil că altfel nu merge.

       Am fost un pic surprins să constat că pe chirurgie nu prea era treabă multă. Eu când nu făceam vizita sau aveam de luat sânge pe unde s-au fofilat asistentele sau puneam branule sau băteam în draci la calculator. Și între timp mai vorbeam și cu aparținători. Chirurgii mei navigau liniștiți pe YouTube sau se uitau la mașini pe mobile.de. Și din când în când mai dispăreau în operație. Nu știu dacă atmosfera e tot timpul așa de chill pe acolo, dar am început să mă gândesc dacă nu cumva am greșit direcția. După un timp am ajuns la concluzia că am ales totuși bine internele, că mi-ar fi rușine să nu știu să citesc un EKG :) .

Pe curând!

Comentarii

  1. ....deci:

    1. noi stim sa citim EKG-uri...nu pierdem insa vremea.
    2. voi cititi EKG-uri....si cititul va ia foarte mult timp...asa incat pacientii de la voi, ajung de urgenta la noi.
    3.noi nu ne uitam pe Youtube sau mobile.de, pur si simplu temporizam situatia.
    4.ala nu e telefonul tau propriu...e al tuturor internistilor care vin (rar) pe sectie, sa-si vada pacientii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am atins o coardă sensibilă, Herr Adam? Nu trebuia s-o iei personal. În caz că totuși nu ți-ai dat seama, eu făceam mișto (poate că ar trebui să pun un disclaimer). Hai salut!

      Ștergere
  2. nu am luat-o personal. vreau doar sa-ti cresc traficul. ti pup

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații