O întâlnire cu poliția

       În urmă cu o săptămână, unul din cunoscuții români de pe aici și-a sărbătorit ziua de naștere. Așa că am ieșit la băut.
       Eu unul nu am fost niciodată prea bun prieten cu alcoolul, așa că m-am oferit să fiu șoferul de serviciu. După ce toată tărășenia a luat sfârșit și colegii mei erau bine alcoolizați, ne-am suit frumos în mașină și am plecat spre casă. Pe autostradă. N-am crezut vreodată că e practic să ieși la băut la 20 de km de casă, cam tot atât timp pierzi și dacă traversezi Constanța de la un capăt la celălalt pe minim trafic, dar nu despre asta vreau să povestesc.

       Mergem noi frumos cu mașina înmatriculată local pe autostrada pustie, cu 100 km/h, la 3 noaptea. Mergeam cu 100 pentru că nefiind obișnuit cu mașina, nu am obiceiul să bravez. Trecem de o mașină a poliției care stătea la pândă în tufiș. După ce trecem, pornesc băieții după noi, ne depășesc și apoi se bagă în fața noastră. Pe afișajul girofarului începe să pâlpâie „Bitte folgen” (Vă rog urmați). Ne scot băieții din autostradă și ne bagă într-o parcare.

Sursa: http://www.fotocommunity.de/pc/pc/display/22425512

       Apare și polițistul care îmi cere actele. „Control de rutină” zice. Deschid ușa și ies din mașină. Polițistul se uită mai ciudat văzând 3 buletine și un permis de conducere de România și alcool aburind înțepător din mașină. Mă trezesc cu alcoolmetrul în față. Suflu. 0.00. Îmi pare rău că era întuneric pentru că nu am putut vedea prea bine expresia polițistului când aparatul a afișat 0. Cred că se aștepta săracul la o valoare ilegală, pentru că imediat după ce aparatul a făcut bip, mi-a băgat displayul în ochi.
       După vreo 5 minute în care ne-a verificat tuturor numele prin stație, polițistul ne-a returnat documentele și ne-a urat drum bun spre casă.

       Control de rutină în noaptea de vineri spre sâmbătă la ora 3 my ass! Poate control de șoferi băuți.

Hai salut!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații