Povestiri din crip... ăăă... urgență

        O tanti de 68 de ani cu dureri toracice este trimisă de medicul de familie de urgență la spital cu suspiciune de angină pectorală. Triajul a marcat-o cu portocaliu în sistem (medic în max 15 minute). Mă duc eu... intru în sala de consultații, mă aștept să văd ceva simptomatologie dramatică, agonie, moarte de om. Tanti stătea întinsă în pat și n-avea nici pe dracu!
Ce găsesc eu la examenul clinic în urgență?
Herpes zoster pe hemitoracele stâng!
Hai, mă! Serios?!

       A fost însă suficient ca toată lumea de pe urgență de la asistentă la medicul de gardă să se excite și să facă toată bateria de teste pentru diagnostic cardio, inclusiv troponina și obținerea consimțământului pentru cateterizare cardiacă și să o îndoape cu anticoagulante! Eu personal nu mă mai mir cum de se cheltuie anual 9-10% din PIB (și Germania are PIB, nu glumă!) pe sănătate...

Comentarii

  1. :)))) si mie mi s-aintamplat !! exact asa, cu dureri de nu se mai putea! insa la mine nu a fost asa haios, ca aveam zeci de chestii pe cap (colegi in concediu, colegi bolnavi, asistente enervante, etc etc) !! si funny nu mi s-a parut ca medicul nu a vazut asta. ce a fost insa FUNNY, ca desteptul de pacient, care intai nu m-a crezut ca are "gürtelrose" (nici nu m-am apucat sa-i spun ca are zoster, nu se merita pierderea timpului), nu a vrut sa ramana in spital, dar nici sa semneze pe propria raspundere nu voia.... pana la urma a semnat si a plecat.
    Iulia

    PS ce super e, sa discuti in romaneste despre catastrofele din medicina nemteasca!! 4 ni aici nu am intalni romani :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi e clar că nici în Germania nu e totul roz, dar e bine să constați că sunt și ei oameni, nu roboți care muncesc zi-lumină :)
    Tu unde esti?

    RăspundețiȘtergere
  3. Doctorul roman a salvat situatia! :)). Felicitari.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații