Felicitări!

       Într-una din dimineți mă trezesc pe secție cu o fătucă de 22 de ani. Fusese trimisă de la o clinică privată de psihiatrie unde se trata de anorexie. Cică grețuri, vărsături. Stau un pic și mă gândesc, dacă pacienta se trata acolo de anorexie, până la bulimie nu prea mai e un pas atât de mare. Dar înainte să vorbim pacienții de rău (toți sunt nebuni domn'e!), trebuie să-i investigăm.

       Urgența o programase deja pentru ecografie abdominală și gastroscopie. Când la investigațiile respective nu a ieșit nimic, am luat-o mai amănunțit pe mândră la întrebări. Când avea grețuri? Păi cică numai dimineața, fără relație cu alimentația. Una din cele mai frecvente și mai benigne cauze de grețuri matinale la această vârstă este... vă las un pic să vă gândiți și singuri.

       Așa că am mai comandat niște analize de sânge, iar β-HCG (gonadotropina corionică umană) era crescut. Felicitări! Sunteți gravidă!

PS.
Înainte să comand analizele o întrebasem dacă exista vreo posibilitate să fie gravidă. Ea zice ceva de genul: „Cum, nu din nou!” După care completează că ia anticoncepționale.
Aviz amatorilor: anticoncepționalele încă au o rată de eșec de 1-5% pe an.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații