Ierbivor

       Astăzi urmează o nouă povestioară din urgență...
       Cam cu vreo jumătate de oră înainte să ies din gardă, apare un puști la triaj zicând că îl doare burta și că are greață. Toate astea de vreo oră, de când a mâncat o plantă oarecare de pe marginea trotuarului...

       Până să ajung eu la fața locului, tipul dispăruse zicându-i asistentei de la triaj că se duce să mai caute un exemplar din planta respectivă ca să vedem dacă e periculos sau nu. În cele din urmă apare din nou victorios în sala de examinare ținând în mână o buruiană. Am tot gugălit vreo jumătate de oră împreună cu asistenta, nu am reușit să identificăm gozul.

       În cele din urmă l-am întrebat ce și-a propus în momentul în care i-a venit cheful să se întoarcă pentru un moment cu jde mii de ani înapoi pe scara evolutivă. Tipul răspunse nonșalant că i se făcuse pur și simplu chef. Pentru că toată povestea și comportamentul tipului nu erau tocmai normale, l-am convins prin argumente medicale greu de respins să ne dea o probă de urină, din care am făcut analize toxicologice. Ce credeți că a ieșit acolo? THC pozitiv, pe românește iarbă sau canabis.

Ierbivor și... ierbifumător!

PS.
Partea neinteresantă: l-am reținut pentru observație 12 ore și i-am dat cărbune medicinal pentru a nu absorbi eventuale toxine din planta respectivă. Externarea au făcut-o colegii, așa că nu știu ce s-a întâmplat mai departe cu „șamanul”.

Comentarii

  1. Salut Marius.
    Te rog mult ajuta-ma cu niste informatii, am mare nevoie.
    Am terminat in acest an postliceala de asistent medical. Mentionez ca nu am experienta, ci doar voluntariat de 6 luni...
    As vrea sa plec in Germania si vreau sa te intreb urmatoarele lucruri:
    1. Care sunt in mare parte atributiile asistentului medical in Germania? Am inteles ca sunt putin diferite fata de ceea ce se cere in Romania...
    2. Care este salariu brut? Firmele de recrutari spun ca 2000 Euro? O fi adevarat sau nu?
    3. Cate garzi poate face un asistent intr-o luna?
    Mentionez ca am certificat nivel B2 emis de Goethe Instit.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Personalul asistent face tot de la igiena personala a pacientilor pana la luat sange (reglementat individual de fiecare spital in parte) si administrarea tratamentelor.
      2. Din ce am putut gasi pe net, salariul MEDIU brut pentru personal asistent este de 2400 de euro. Pentru incepatori, salariile pornesc cam de la 1800 de euro brut pe luna (circa 1300 de euro net).
      3. La mine la spital personalul asistent lucreaza in ture de cate 8 ore si nu am auzit prin alte parti sa fie altfel.

      Ștergere
  2. apropo de subiecte de discutie ...am intalnit o doctorita aici in De suficienta si superioara in permanenta (NB romanca ???!!! ) care timp de o luna m-a intrebat constant de ce vreau sa lucrez in De. de ce ? si iar de ce? credeam ca numai in tara gaseti astfel de specimene..eu am facut peste 1000 de km sa dau peste unul identic ..
    pt colegii care sunt deja aici: fratilor nu uitati de unde ati plecat :) stim cu totii ca ne intoarcem in tara la un moment dat nicht wahr??

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații