Mă înrolez

       Pe sfârșit de an am primit o mică surpriză odată cu apariția planului de rotație pe 2015. De la 1 ianuarie mă voi transfera 6 luni la spitalul militar cu care clinica noastră are contract de cooperare. Interniștii de acolo se specializează pe pneumologie și diabet, două domenii care deși nu sunt grozav de interesante pentru mine, sunt extrem de utile: bronhopneumopatia cronică obstructivă și diabetul au prevalențe uriașe în populația generală, indiferent că ne uităm la Germania sau la România.


       Cum orice lucru are și părți bune, și părți rele, am să înșir câteva aici. Programul începe la ora 7 față de 8, cum am lucrat până acum. Partea bună e că vineri termin la ora 13:00, că na, lucrez la stat. Pe de altă parte, din experiența mea din gărzi de până acum și din spusele colegilor militari, personalul asistent e ceva mai incompetent decât pe partea civilă. Dar, lucrând la militari nu mai fac decât în mod excepțional gărzi de noapte. Principalul bonus este, zic eu, faptul că scap pe moment de pe secția de oncologie și, mai ales, că numărul de pacienți pe cap de doctoraș e ceva mai redus. Toate astea vin însă și ele cu un cost. Fără gărzi de noapte și foarte probabil cu mai puține ore suplimentare salariul lunar va fi ceva mai scăzut.

În altă ordine de idei, aceasta este ultima postare pe 2014. Vă doresc sărbători fericite și un An Nou cu multe împliniri!

Pe anul viitor!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații