Revelion 2015 pe momente

       Ora 08:00. Cu o combinație de lipsă de chef, lehamite și somn începi garda. Partea proastă e că ai de tras 12 ore. Partea bună e că în 31 decembrie cea mai mare parte din „colindători” e cu adevărat bolnavă.

       Ora 09:20. Ai terminat vizita de dimineață, colega din garda de noapte încă nu a plecat acasă pentru că a fost chemată la o pacientă mai în vârstă care s-a hotărât că nu vrea nici în ruptul capului să vadă lumina lui 2015. Resuscitezi.

       Ora 14:00. Printre alți bolnavi trebuie să consulți o fătucă de 18 ani cu dureri în gât de o săptămână. Cică antibioticul primit de la medicul de familie nu a adus nicio ameliorare. Amigdale ca niște cireșe mucegăite, ficatul și splina cât două mingi de fotbal, parametri inflamatori 0, Epstein-Barr pozitiv. Felicitări, aveți mononucleoză! (sau pe nemțește pfeiffersches Drüsenfieber) Tot nu prea are ce căuta în urgență, dar ești recunoscător pentru un pic de noutate.

       Ora 22:20. După fix 14 ore și 30 de minute părăsești spitalul și te întrebi dacă nu cumva te-ai teleportat inadvertent într-o zonă de război.

       Ora 23:30. Ajungi pe unde ai plănuit să petreci. Pe ultimii 31.5 km nu ai văzut nici țipenie de om, în schimb exploziile se întețesc. Crezi în continuare că ești într-o zonă de război.

       Ora 23:50. Constați că vecinii au acumulat un arsenal de produse pirotehnice care ar face de rușine armata americană și că nu le e teamă să-l folosească.

       Ora 00:10. La nici două ore după ce ai părăsit urgența ești la un milimetru distanță de a ateriza din nou acolo după ce o rachetă cu origini necunoscute se lovește de un copac și explodează roz la 5 metri de tine. Au aflat americanii de arsenalul vecinilor!

       Ora 00:30. Începi să crezi că vecinii nu se vor opri până nu-l vor trezi pe Bismarck din mormânt.

       Ora 01:00. Dilema serii: vin sau șampanie? Renunți la complicarea inutilă a problemei și iei decizia cea mai potrivită pentru o astfel de ocazie: vin și șampanie!

       Ora 06:40. Se pornește alarma de pe telefon și constați că ești treaz de 24 de ore.

Comentarii

  1. La Multi Ani Sănătoși si Fericiți!
    Felicitări pentru realizări si la mai mare!☺
    Am descoperit întâmplător blocul tau; cautam informații despre doc&stuff in eventualitatea unei plecări in Germania si am avut mare noroc sa le găsesc aici. Îmi sunt de un real folos, mulțumesc mult!
    In plus, postările sunt f haioase, ai talent, m-ai făcut sa rad așa cum nu mi s-a mai întâmplat demult.
    Sa nu abandonezi scrisul!
    Mult noroc!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...blog... Asa-i când te grăbești! ��

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani! De garda mea de pe 31 nu vrea sa spun decât ca ....a fost coplesitoare!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații