M-am schimbat

Au trecut 6 ani de când am terminat facultatea. Sunt aproape medic specialist. Au trecut munți de hârțogăraie, litri de dezinfectant, gărzi interminabile peste mine.

Sunt sigur că din anumite puncte de vedere m-am schimbat foarte mult. Alte aspecte ale mele au rămas la fel ca atunci.

Am devenit mai cinic... foarte cinic. Sau poate e vorba doar de experiență? Se pot numi 6 ani experiență? Poate îmi spuneți voi.

Suferința umană nu prea mă mai impresionează ca la început. Dar fac în continuare pe dracul în patru pentru fiecare pacient. Suferința o văd oricum în fiecare zi. La un moment dat nu te mai consumi. Fiecare pacient o suportă în alt fel, dar cumva toate felurile se repetă la intervale relativ inconstante de timp.


După ce am petrecut anul acesta mai multă vreme la ecografie și endoscopie, am devenit sătul de munca de secție. 60% din timp bați la calculator evoluția zilnică și scrisori medicale. Apoi trebuie să rămâi calm în timp ce ești luat la rost de niște aparținători habarniști, dar cu tupeu. Asta presupunând că ți-ai terminat vizita.

La departamentul de diagnostic e mai puțin stres și mai multă medicină. Cred că aceasta va fi aria în care mă voi specializa în continuare. Un ecografist bun îți poate da un rezultat cu care să nu mai fie nevoie de computer tomograf, de exemplu. Ar fi o treabă care scutește pacientul de iradiere, iar spitalul și casa de asigurări de cheltuieli în plus. Iar mie mi-ar oferi satisfacție. Win-win-win.

Dar să revin cu picioarele pe pământ. Trebuie să pregătesc dosarul de înscriere la examenul de specialitate. Fără birocrație ne-am plictisi.

Pe curând!

Comentarii

  1. Cand am fost sa fac practica vreo 2 luni in Germania, tin minte cat de mult timp stateau rezidentii la calculator sa scrie. Tin minte si ca dictau mult intr-un aparat cateodata, presupun ca sa fie transcris de altcineva mai tarziu.

    Aspectele astea 2 ma imping sa invat germana si mai bine. Nu vreau sa am probleme cu documentarea. De exemplu sa fac greseli gramaticale stupide.

    Succes cu examenul!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum ajungi medic în Germania - Partea I: limba germană

Cum ajungi medic în Germania - Partea a VII-a: despre Approbation

Cum ajungi medic în Germania - Partea a XI-a: alte informații